Catharina Bäärnhielm till GU Holdings rådgivande grupp

Nyhet: 2012-02-06

GU Holdings rådgivande grupp har fått en ny ledamot i Catharina Bäärnhielm. Hon är Senior Project Leader, VP Obesity/GI projects vid AstraZeneca och har lång erfarenhet från läkemedelsindustrin. Hon har bl.a. varit projektledare både i Discovery- och i Development-fas och linjechef för en stor forskningsorganisation. Hon har erfarenhet från utveckling av Globala forskningsstrategier och utvärdering av forskningsprojekt från universitet och företag. Catharina är apotekare och har en PhD i farmakokinetik och läkemedelsmetabolism.

Anders Marsk har slutat pga att han har gått i pension. Vi tackar Anders å det varmaste för sina insatser hitintills och hälsar Catharina hjärtligt välkommen till gruppen, där även ingår Lena Apler, grundare och vd för Collector AB, Eva Halvarsson, vd för Andra AP-fonden, Bert-Inge Hogsved, grundare och vd för Hogia AB, samt Björn Österlund, Senior investment manager på SEB Venture Capital.

Kontakta: Klementina Österberg, vd, klementina@holding.gu.se eller 031-786 5153.

AV: Klementina Österberg

• Organisationsförändring i Ortoma inför marknadslansering

[2015-03-19] Ortomas styrelse meddelar att bolaget genomför en organisationsförändring inför marknadslansering med följd att Ortomas VD, Bertil G Larsson, slutar sin anställning i överenskommelse med styrelsen. Ortoma har utsett bolagets CFO, Håkan Sterner, som tillförordnad VD.

• Gotimmune AB and Cadila Pharmaceuticals Ltd announce strategic collaboration

[2015-03-19] Swedish biopharmaceutical firm, Gotimmune AB and Cadila Pharmaceuticals Ltd, one of the largest privately held pharmaceuticals companies based out of Ahmedabad, India, announced today, a strategic collaboration to develop a novel treatment for Helicobacter pylori (H. pylori), a stomach disorder that affects a sizeable population around the world.

• GU Holdings alumnibolag tränar alla läkare i Köpenhamn

[2015-03-17] GU Holdings alumnibolag, Surgical Science, säljer ett simuleringssystem där läkare kan träna på operationer i simuleringsmiljö. Sjukvården i Köpenhamn är flitiga användare av bolagets produkter och inför nu "körkort" för alla läkare som opererar. Surgical Science har idag ca 20 anställda i Sverige, USA, Kanada och Latinamerika och omsätter ca 40mkr/år.

• Grattis Lena Apler till Årets kvinnliga entreprenör och Eva Halvarsson till 6:e plats på listan Årets mäktigaste direktör

[2015-03-05] Lena Apler, som är medlem i GU Holding rådgivande grupp, har utsett till årets kvinnliga entreprenör! Vi gratulerar! Grundaren och arbetande styrelseordföranden för Collector är en stor inspiration och stöttepelare av många verksamheter. Dessutom gratulerar vi Eva Halvarsson, också medlem i GU Holding rådgivande grupp, har listats på 6:e plats som Årets mäktigaste direktör!

• GU Holding avyttrar aktier i Ortoma till strategisk delägare

[2015-03-03] GU Holding har avyttrat drygt halva sitt innehav i Ortoma till Infotech i Väst. Det ger GU Holding en investeringsbas för ett tiotal nya investeringar och Ortoma en ny strategisk delägare i Infotech.

• Good Money - Pengar till sociala innovationer!

[2015-02-19] VINNOVA startar nytt program för social innovation och bjuder tillsammans med GU Holding, Mötesplats Social Innovation och Coompanion in till informationsträffar i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå.

• Toleranzia AB söker en Senior Research Scientist/Projektledare

[2015-02-06] GU Holdings inkubatorbolag Toleranzia AB söker en Senior Research Scientist/Projektledare.

• Ny VD för GU School of Executive Education

[2015-02-03] GU Holdings portföljbolag GU School of Executive Education har utsett Håkan Ericson som VD från 1 januari 2015. Håkan har varit tillförordnad VD sedan oktober 2014.