Catharina Bäärnhielm till GU Holdings rådgivande grupp

Nyhet: 2012-02-06

GU Holdings rådgivande grupp har fått en ny ledamot i Catharina Bäärnhielm. Hon är Senior Project Leader, VP Obesity/GI projects vid AstraZeneca och har lång erfarenhet från läkemedelsindustrin. Hon har bl.a. varit projektledare både i Discovery- och i Development-fas och linjechef för en stor forskningsorganisation. Hon har erfarenhet från utveckling av Globala forskningsstrategier och utvärdering av forskningsprojekt från universitet och företag. Catharina är apotekare och har en PhD i farmakokinetik och läkemedelsmetabolism.

Anders Marsk har slutat pga att han har gått i pension. Vi tackar Anders å det varmaste för sina insatser hitintills och hälsar Catharina hjärtligt välkommen till gruppen, där även ingår Lena Apler, grundare och vd för Collector AB, Eva Halvarsson, vd för Andra AP-fonden, Bert-Inge Hogsved, grundare och vd för Hogia AB, samt Björn Österlund, Senior investment manager på SEB Venture Capital.

Kontakta: Klementina Österberg, vd, klementina@holding.gu.se eller 031-786 5153.

AV: Klementina Österberg

• STORT INTRESSE!

[2015-07-06] GU Holding tillsammans med flera andra aktörer anordnade 16:e juni en workshop på Göteborgs Universitet om Impact Investment för innovationsrådgivare från hela landet som gav ett stort gensvar.

• Inclusive Business Sweden har tillsammans med Röda Korset beviljats stöd från VINNOVAs utlysning inom sociala innovationer

[2015-06-09] GU Holding är mycket stolta att presentera att vårt inkubatorbolag Inclusive Business Sweden tillsammans med Röda Korset har beviljats stöd från VINNOVAs utlysning inom sociala innovationer.

• Takara Bio Europe releases an innovative iPS cell culture medium for pre-clinical use

[2015-06-03] Takara Bio Europe AB, formerly Cellartis AB, a wholly-owned subsidiary of Takara Bio Inc., announced today that it is launching an advanced cell culture medium for iPS cell culture. This chemically-defined culture medium is pre-clinical grade, free from human- and animal-derived components, and designed for efficient expansion of undifferentiated human iPS cells.

• Dubbelt erkännande för Toleranzia AB

[2015-05-28] Bolagets genombrottsbehandling mot en sällsynt neuromuskulär sjukdom har erhållit Orphan Drug Designation, samtidigt som bolaget tagit in flera miljoner kronor i en kombination av ägarkapital, ALMI-lån samt bidrag från EUROSTARS.

• Kallelse till Årsstämma i GU Holding

[2015-05-13] Aktieägare i GU Holding AB (org. nr 556518-9098) kallas härmed till årsstämma på tisdag den 16 juni 2015, kl. 11.00 i bolagets lokaler på Erik Dahlbergsgatan 11A, Göteborg.

• GU Holding hos Aktiespararna

[2015-05-08] Den 7 maj träffade GU Holding aktieintresserade bohuslänningar i Lysekil för att diskutera möjligheterna att investera i noterade och onoterade bolag i GU Holdings portfölj.

• GU Holding avyttrar aktier i CropTailor till Lantmännen

[2015-05-07] GU Holding har avyttrat hela sitt innehav i havrebolaget CropTailor till Lantmännen, som därmed ökar sin satsning på havre genom att förvärva majoriteten av aktierna i bolaget. Det ger GU Holding en utökad kapitalbas för ett flertal nya investeringar och CropTailor får en strategisk industriell huvudägare med stora ambitioner inom fältet.

• Bolagsträff för befintliga inkubatorbolag och alumnibolag 28 maj

[2015-05-05] Bolagsträff för befintliga inkubatorbolag och alumnibolag 28 maj