GU Holding AB förlänger uppdragsavtal med CMR

Nyhet: 2011-10-10

GU Holding förlänger och utökar det uppdrag som sedan 2010 funnits för Sahlgrenska Center for Cardiovascular and Metabolic Research, CMR.

Uppdraget innebär att GU Holding tillsammans med CMR skall etablera ett arbetssätt för hantering av innovation och nyttiggörande för hela forskningscentrat. Forskningskoordinator Charlotta Johansson kommer att fungera som en länk mellan CMR och GU Holding och utgöra en viktig resurs i strukturen, som tar form under hösten.

För mer information: Sara Pellmé, Business Development & Investment Manager på GU Holding, sara.pellme@holding.gu.se eller 031-786 51 54.

AV: Sara Pellmé

• GU Holdings inkubatorbolag Talkamatic vinnare i Volvo Trucks Open Innovation Challenge

[2015-04-10] Talkamatic, som utvecklar en plattform för talad dialog, deltog i Volvo Trucks Open Innovation Challenge och var ett av tre lag som utsågs till vinnare.

• Again Nutrient Recovery AB nominerade i Blackwater & Food Waste Challenge

[2015-04-01] GU Holdings inkubatorbolag Again Nutrient Recovery AB är nominerade i Blackwater & Food Waste Challenge. Blackwater & Food Waste Challenge är en innovationstävling för att skapa framtidens system för återvinning av toalett- och matavfall i Helsingborgs nya stadsdel Oceanhamnen.

• Organisationsförändring i Ortoma inför marknadslansering

[2015-03-19] Ortomas styrelse meddelar att bolaget genomför en organisationsförändring inför marknadslansering med följd att Ortomas VD, Bertil G Larsson, slutar sin anställning i överenskommelse med styrelsen. Ortoma har utsett bolagets CFO, Håkan Sterner, som tillförordnad VD.

• Gotimmune AB and Cadila Pharmaceuticals Ltd announce strategic collaboration

[2015-03-19] Swedish biopharmaceutical firm, Gotimmune AB and Cadila Pharmaceuticals Ltd, one of the largest privately held pharmaceuticals companies based out of Ahmedabad, India, announced today, a strategic collaboration to develop a novel treatment for Helicobacter pylori (H. pylori), a stomach disorder that affects a sizeable population around the world.

• GU Holdings alumnibolag tränar alla läkare i Köpenhamn

[2015-03-17] GU Holdings alumnibolag, Surgical Science, säljer ett simuleringssystem där läkare kan träna på operationer i simuleringsmiljö. Sjukvården i Köpenhamn är flitiga användare av bolagets produkter och inför nu "körkort" för alla läkare som opererar. Surgical Science har idag ca 20 anställda i Sverige, USA, Kanada och Latinamerika och omsätter ca 40mkr/år.

• Grattis Lena Apler till Årets kvinnliga entreprenör och Eva Halvarsson till 6:e plats på listan Årets mäktigaste direktör

[2015-03-05] Lena Apler, som är medlem i GU Holding rådgivande grupp, har utsett till årets kvinnliga entreprenör! Vi gratulerar! Grundaren och arbetande styrelseordföranden för Collector är en stor inspiration och stöttepelare av många verksamheter. Dessutom gratulerar vi Eva Halvarsson, också medlem i GU Holding rådgivande grupp, har listats på 6:e plats som Årets mäktigaste direktör!

• GU Holding avyttrar aktier i Ortoma till strategisk delägare

[2015-03-03] GU Holding har avyttrat drygt halva sitt innehav i Ortoma till Infotech i Väst. Det ger GU Holding en investeringsbas för ett tiotal nya investeringar och Ortoma en ny strategisk delägare i Infotech.

• Good Money - Pengar till sociala innovationer!

[2015-02-19] VINNOVA startar nytt program för social innovation och bjuder tillsammans med GU Holding, Mötesplats Social Innovation och Coompanion in till informationsträffar i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå.