GU Holding nyinvesterar i behandling av Alzheimers sjukdom

Nyhet: 2012-02-06

Alzinova AB är ett nybildat bolag, som utvecklar behandlingar av och diagnostiska metoder för Alzheimer´s sjukdom. Bolaget är en avknoppning från GU Holdings dotterbolag MIVAC Development AB. Avknoppningen har genomförts under 2011 tillsammans med idégivarna Prof. Torleif Härd och PhD Anders Sandberg.

Företaget har en mycket stark och innovativ projektportfölj och har knutit till sig världsledande rådgivare och samarbetsparter. Alzinova AB har nu tagit in nytt kapital i form av investeringar om 835 kkr av dels GU Holding AB, dels av en ytterligare extern investerare. Detta gör det möjligt att leverera viktiga milstolpar i projekten. Emissionens teckningstid är öppen till den 23 mars och bolaget söker fler investerare.

- I Alzinova AB kombineras en urstark och innovativ projektportfölj med ett mycket starkt team och internationellt erkända samarbetspartners och rådgivare. Tillsammans med det nya kapitaltillskottet har vi de bästa förutsättningar att driva våra projekt vidare mot behandlingar och diagnostik av Alzheimers, en sjukdom med förödande konsekvenser för patienter och deras anhöriga, Björn Larsson, styrelseordförande Alzinova AB.

Kontakta: Björn Larsson, Business Development & Investment Manager, bjorn.larsson@holding.gu.se eller 031-786 25 30.

AV: Björn Larsson/Klementina Österberg

• Organisationsförändring i Ortoma inför marknadslansering

[2015-03-19] Ortomas styrelse meddelar att bolaget genomför en organisationsförändring inför marknadslansering med följd att Ortomas VD, Bertil G Larsson, slutar sin anställning i överenskommelse med styrelsen. Ortoma har utsett bolagets CFO, Håkan Sterner, som tillförordnad VD.

• Gotimmune AB and Cadila Pharmaceuticals Ltd announce strategic collaboration

[2015-03-19] Swedish biopharmaceutical firm, Gotimmune AB and Cadila Pharmaceuticals Ltd, one of the largest privately held pharmaceuticals companies based out of Ahmedabad, India, announced today, a strategic collaboration to develop a novel treatment for Helicobacter pylori (H. pylori), a stomach disorder that affects a sizeable population around the world.

• GU Holdings alumnibolag tränar alla läkare i Köpenhamn

[2015-03-17] GU Holdings alumnibolag, Surgical Science, säljer ett simuleringssystem där läkare kan träna på operationer i simuleringsmiljö. Sjukvården i Köpenhamn är flitiga användare av bolagets produkter och inför nu "körkort" för alla läkare som opererar. Surgical Science har idag ca 20 anställda i Sverige, USA, Kanada och Latinamerika och omsätter ca 40mkr/år.

• Grattis Lena Apler till Årets kvinnliga entreprenör och Eva Halvarsson till 6:e plats på listan Årets mäktigaste direktör

[2015-03-05] Lena Apler, som är medlem i GU Holding rådgivande grupp, har utsett till årets kvinnliga entreprenör! Vi gratulerar! Grundaren och arbetande styrelseordföranden för Collector är en stor inspiration och stöttepelare av många verksamheter. Dessutom gratulerar vi Eva Halvarsson, också medlem i GU Holding rådgivande grupp, har listats på 6:e plats som Årets mäktigaste direktör!

• GU Holding avyttrar aktier i Ortoma till strategisk delägare

[2015-03-03] GU Holding har avyttrat drygt halva sitt innehav i Ortoma till Infotech i Väst. Det ger GU Holding en investeringsbas för ett tiotal nya investeringar och Ortoma en ny strategisk delägare i Infotech.

• Good Money - Pengar till sociala innovationer!

[2015-02-19] VINNOVA startar nytt program för social innovation och bjuder tillsammans med GU Holding, Mötesplats Social Innovation och Coompanion in till informationsträffar i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå.

• Toleranzia AB söker en Senior Research Scientist/Projektledare

[2015-02-06] GU Holdings inkubatorbolag Toleranzia AB söker en Senior Research Scientist/Projektledare.

• Ny VD för GU School of Executive Education

[2015-02-03] GU Holdings portföljbolag GU School of Executive Education har utsett Håkan Ericson som VD från 1 januari 2015. Håkan har varit tillförordnad VD sedan oktober 2014.